Toepassingen in de praktijk

ProfilGate in de praktijk: voor elke uitdaging een passende oplossing

De ProfilGate systemen zijn beschikbaar in diverse modellen en applicaties die ieder op geheel eigen wijze voldoen aan de meest uiteenlopende vereisten. Voor elke uitdaging bieden wij een passende oplossing. Voor een maximaal gewenst reinigingseffect is een correcte configuratie essentieel.

Het aantal te plaatsen velden en de lengte of breedte hiervan is voor voertuigen bijvoorbeeld sterk afhankelijk van type, gewicht en diameter van band, wiel of roller. Voor een optimaal resultaat zijn er namelijk 3 tot 4 volledige bandrotaties nodig. Voor het reinigen van werk-, veiligheidsschoenen of -laarzen moet elke zool minimaal 3 keer in contact komen met het systeem. Hieronder een indicatie van de ruime inzetbaarheid en absolute meerwaarde in de praktijk. Vuil, stof en invloeden van buitenaf zijn niet te voorkomen, wel te controleren.
Image

ProfilGate geïntegreerd in en rond laaddocks

Met de integratie van ProfilGate systemen in en rond laaddocks en bij in- of uitgangen wordt het probleem direct aan bij de bron aangepakt. Wielen of banden van transportmiddelen en schoenzolen worden direct gereinigd bij het betreden van uw onderneming. Tevens bestaat de mogelijkheid om direct te desinfecteren.

 

Image

Volledig RVS systemen voor optimale hygiëne

ProfilGate systemen vervaardigd uit Roestvrijstaal, speciaal voor gebieden of zones waar optimale hygiëne een vereiste is. Roosters en borstels zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij Inox-staal (V2A 1.4301). Deze innovatieve systemen zijn verkrijgbaar voor zowel (brede)banden, rollers, wielen en zolen.

Image

Geïntegreerde ProfilGate systemen voor AGV´s

Automatisch geleide transportsystemen rijden steeds dezelfde routes binnen of tussen de zones. Vuil, losse deeltjes en stof worden tijdens het rijden versleept en komen in contact met de wielen. Met ProfilGate worden vieze vloeren, productvreemde delen en kruisbesmetting sterk gereduceerd.

Image

ProfilGate bij in- en uitgang technische dienst

Werkplaatsen, de technische dienst en onderhoudsgebieden bevinden zich vaak dicht naast hygiënische productielocaties. Dit om  afstanden zo kort mogelijk te houden. Voorkom met ProfilGate op voorhand dat metaaldeeltjes, ijzervijzels, vuil en substanties terecht komen in productieruimten of -processen.

Image

Effectieve natte reiniging en desinfectie

Speciaal voor hygiëne gevoelige zones en clean-rooms biedt ProfilGate ook met vloeistof gevulde systemen voor natte reiniging. Bij contact worden wielen, banden, rollers en zolen bevochtigd en gereinigd. Het is ook mogelijk om dit systeem van desinfectiemiddelen te voorzien.

Image

Laag in onderhoud, legen van opvang is kinderspel

ProfilGate systemen zijn zeer onderhoudsarm en worden samengesteld uit hoogwaardige, slijtvaste materialen. Indien nodig zijn onderdelen zelfs los van elkaar te vervangen. Het enige wat tijdig moet gebeuren is het leeg maken van de collectors. Dit is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan.

Image

Industriële applicaties met een hoog laadvermogen

Voor locaties waar transportmiddelen en voertuigen met een hoge laadvermogens continu passeren biedt ProfilGate standaard oplossingen in haar assortiment. Speciaal voor intensieve industriële toepassing zijn applicaties verkrijgbaar die geschikt zijn voor een belasting tussen de 10 en 40 ton.

Image

ProfilGate aqua systemen; innovatief en efficiënt

Met de innovatieve ProfilGate Aqua-systemen kunnen banden, rollers en zolen nat worden gereinigd en/of gedesinfecteerd. Naast het voorkomen van vuiltransport, stof en losse deeltjes worden risico’s op verspreiding van bacteriën en kruisbesmetting sterk gereduceerd. Voorzien van FDA certificering.

Image

Geïntegreerde Electro Static Discharge applicatie

Systemen voor locaties, producten en processen waar statische elektriciteit, naast hygiëne, voor een grote uitdaging zorgt. Speciaal hiervoor heeft ProfilGate systemen ontwikkeld die naast effectief reinigen ook voldoen aan de geldende ESD (Electro Static Discharge) eisen en normen.

Image

Gecombineerde systemen voor hygiënesluizen

Speciaal voor hygiënesluizen waar personen en transportmiddelen gezamenlijk passeren biedt ProfilGate gecombineerde oplossingen. Hierdoor kan een effectieve reiniging of desinfectie van werkschoen, veiligheidslaarzen, wielen en rollers in één en de zelfde ruimte wordt uitgevoerd.

Image

High-care gebieden met specifieke hygiëne eisen

Hygiënegebieden en productiezones binnen de voedingsmiddelen,- zuivel- en drankenindustrie moeten aan zeer hoge hygiëne-eisen voldoen. Speciaal hiervoor biedt ProfilGate een assortiment met FDA gecertificeerde systemen, verkrijgbaar in zowel standaard als maatwerk applicaties.

Image

Zolenreiniging bij in- en uitgangen werknemers

Inkomende en uitgaande werknemers, bezoekers en leveranciers brengen onbewust veel vuiligheid, losse deeltjes en bacteriën van buiten mee naar binnen. Met ProfilGate wordt het probleem effectief en direct bij de bron aangepakt. Wat niet binnen komt hoeft er ook niet uit!

Image

Schone fabrieksvloeren zijn een kwestie van methodiek

Het realiseren en in stand houden van schone productie-, fabrieks- of magazijnvloeren is een constante uitdaging. Hiervoor hebben personeel en schoonmaakbedrijven dagelijks vele uren nodig. ProfilGate systemen werken 24 uur per dag, 7 dagen in de week en dit alles zonder enige vorm van energieverbruik.

Image

Gepatenteerde borstelstrips met vervangbare borstels

ProfilGate borstelstrips zijn gemaakt van gecoëxtrudeerde kunststoffen en staan, door de gebogen vorm, constant op spanning. De strips zijn voorzien van unieke gepositioneerde borstelharen. Ook de borstelharen verschillen in materiaal en samenstelling, afhankelijk van het toepassingsgebied.

Image

Uw visitekaartje: veiligheid en hygiëne zijn hier de norm

Met ProfilGate systemen bieden we iedere onderneming een maximaal resultaat met een minimale inspanning. Houd vloeren, zolen, wielen en banden systematisch schoon en voorkom ongewenst vuiltransport. Het ideale visitekaartje bij audits en bezoek van uw leveranciers, klanten of autoriteiten.

Image

Accessoire:
ProfilGate Lifter

De ProfilGate Lifter is een gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor het eenvoudig en rug-vriendelijk uitnemen van roosters. Ergonomisch verantwoord en verhoogt de veiligheid van uw werknemers. Roosters reinigen of verleggen en kan hiermee door een persoon worden gedaan.

Image

Accessoire:
ProfilGate Lifting hooks

Een set bestaande uit twee lange roestvrijstalen tilhaken speciaal voor het uitnemen van roosters uit ProfilGate systemen. Gemaakt om op een rug-vriendelijk en veilig manier in te zetten. Geschikt voor toepassing in combinatie met twee werknemers.

Image

Accessoire:
Onderhoudsbord

ProfilGate systemen zijn extreem duurzaam, ijzersterk en nagenoeg volledig vrij van onderhoud. Het enige wat moet gebeuren is het tijdig legen van de collectors, reinigen van de applicaties en roosters. Speciaal hiervoor is de ProfilGate onderhoudskaart ontwikkeld.

Besparen op schoonmaakkosten met 0% stroomverbruik?